سیستم گرمایشی, مقالات

درباره پکیج دیواری

پکیج های دیواری

پکیج دیواری، متداول ترین وسیله ایجاد گرمایش حال حاضر در سراسر دنیا است. داشتن دمای هوای مطبوع در زمستان و  آب گرم برای بهداشت و نظافت ، همواره از نیازهای اولیه بشر می باشد.پکیج دیواری دستگاهی است که جایگزین موتورخانه مرکزی شوفاژ گردیده و آب گرم موردنیاز جهت تأمین گرمایش محیط، به وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزمره از قبیل شستشو، استحمام و غیره را فراهم مینماید. .عدم اشغال فضای مفید، ایمنی بسیار بالا، استقلال کامل هر واحد مسکونی و رضایت کامل و کافی از عملکرد پکیج دیواری، تقریباً جایی برای تردید در استفاده از این سیستم در منازل و واحدهای تجاری باقی نمی گذارد.

کارایی بالا و مصرف بهینه سوخت (گاز)، از دیگر عواملی هستند که دستگاه های اجرایی را نیز تشویق به توسعه استفاده از پکیج دیواری می نماید. پکیج دیواری فن دار از نظر استانداردهای معتبر دنیا مورد تائید است که علاوه بر تأمین گرمایش داخل خانه یا محل تجاری، از طریق رادیاتور یا فن کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم بهداشتی را نیز به صورت فوری در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. همچنین ترکیب این دستگاه با کولرگازی از طریق یک کویل آب گرم، میتواند علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، گرمایش مطبوع تر و ارزان تری را برای مصرف کننده مهیا سازد. استفاده از دودکش مخصوص، کواکسیال (دوجداره) در هنگام نصب پکیج دیواری، این امکان را فراهم می نماید که علاوه بر خروج دود ناشی از کارکرد دستگاه به محیط خارج، هوای مصرفی موردنیاز دستگاه نیز از محیط خارج تأمین گردد و درنتیجه ایمنی کاملی برای مصرف کننده فراهم می شود .

حالت آماده باش یا استند بای در پکیج دیواری چیست؟

حالت استندبای وقتی است که پکیج دیواری خاموش؛ اما برق پکیج وصل است یعنی در هیچ حالتی به کار گرفته نمی شود. دو حالت ضد یخ زدگی و ضد جام در این حالت فعال می باشد لذا در مورادی که از پکیج استفاده نمی شود باید برق آن وصل باشد تا برای محافظت از خود در مواقع لزوم دو حالت فوق را فعال نماید.

حالت ضد یخ زدگی

حالت ضد یخ زدگی زمانی فعال می شود که پکیج دیواری در حالت استندبای باشد و سنسور آب مدار رادیاتور احساس کند که دمای آب رادیاتور کمتر از 8+ درجه سانتیگراد است .لذا پمپ پکیج روشن می شود تا با ایجاد اصطکاک از طریق چرخاندن آب در مدار رادیاتور، دمای آن را بین 30الی40 درجه سانتیگراد برساند.در صورتی که با کارکرد پمپ دمای آب مدار همچنان کاهش پیدا کند و به 5+ درجه سانتیگراد برسد مشعل نیز روشن شده و شروع به گرم کردن آب رادیاتورها می کند تا از یخ زدن پکیج دیواری جلوگیری نماید.

حالت ضد جام

حالت ضد جام برای جلوگیری از جام کردن پمپ پکیج دیواری ها طراحی شده است. هنگامی که دستگاه در حالت استندبای باشد پمپ پکیج دیواری هر 24 ساعت یک بار به مدت دو دقیقه روشن می شود و آب را در مدار گرمایشی می چرخاند این کار باعث می گردد پمپ پکیج دیواری توسط آب مدار رادیاتورها روان کاری شود و از گیریپاژ کردن پمپ جلوگیری می کند در غیر اینصورت املاح موجود در آب همانند نمک هنگامی که پمپ متوقف است بین روتور و استکانی رسوب می کند و باعث جام شدن یا گیر کردن پمپ پکیج دیواری می گردد. 

پکیج های دیواری دو حالت تابستانه و زمستانه دارند

نحوه عملکرد پکیج دیواری در حالت تابستانه

در این حالت پکیج دیواری تنها در صورت نیاز به تأمین آب گرم مصرفی به صورت خودکار روشن میشود. هنگامی که مصرف کننده یکی از شیرهای آب گرم را باز میکند، فرمان روشن شدن مشعل از طریق میکروسوئیچ سنسور فشار بورد کنترل الکترونیک صادرشده و آب گرم مصرفی با بهره گیری از مبدل حرارتی ثانویه پوسته و لوله به صورت فوری تأمین میشود. با بسته شدن آب گرم مصرفی بلافاصله دستگاه خاموش خواهد شد. در واقع در حالت تابستانه مشعل و پمپ پکیج دیواری فقط در هنگام نیاز آب گرم مصرفی روشن می شوند و تازمانی که شیر آب گرم باز نشود پکیج در حالت خاموش قرار دارد.

نحوه عملکرد پکیج دیواری در حالت زمستانه

حالت زمستانه پکیج مربوط به عملکرد پکیج دیواری در فصول سرد می باشد که علاوه بر گرم نمودن آب مصرفی،باید بنای ساختمان را نیز گرم کنند.اگر پکیج را در حالت زمستانه قرار دهیم بلافاصله روشن می شود با چرخش آب در مدار گرمایشی (رادیاتورها) زیر بنای ساختمان را گرم می کند؛ اما اولویت با آب گرم مصرفی است و زمانیکه شیر آب گرم مصرفی باز شود با عبور جریان آب از سنسور فشار میکروسوئیچ این سنسور فعال شده و با ارسال فرمان به شیر سه طرفه برقی از طریق برد کنترل الکترونیک ،مدار رادیاتور ها موقتاً قطع شده و آب مدار گرم کننده به مبدل حرارتی ثانویه، پوسته و لوله هدایت می شود. به این ترتیب آب گرم مصرفی به صورت فوری تأمین میگردد و بلافاصله پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی شیر سه طرفه برقی به طور خودکار آب گرم مدار گرم کننده را به مدار رادیاتور هدایت می کند.

مزایا و معایب پکیج های دیواری

مزایای پکیج های دیواری

مزایای پکیج دیواری عبارتند از: استقلال واحدهای مسکونی از یکدیگر،استقلال هر واحد مسکونی در تأمین آب گرم مصرفی و گرمایش محیط،عدم نیاز به احداث موتورخانه مرکزی،امکان کنترل سیستم در داخل ساختمان، عدم هزینه شارژ ماهانه و تعمیر و نگهداری،سهولت در نصب ، راه اندازی ، سرویس و نگهداری،راندمان بالاتر نسبت به موتورخانه مرکزی،امنیت بالاتر به خاطر و جود سنسورهای آب گرم مصرفی و شوفاژ و سنسور دود و …، عدم اشغال فضای مفید در ساختمان ها، ابعاد کوچک، تقریباً به اندازه یک دستگاه آبگرمکن دیواری معمولی تنظیم دما به میزان دلخواه،تأمین آب گرم دائم و فراوان در کمترین زمان و جلوگیری از اتلاف انرژی، تأمین گرمایش واحدهای مسکونی تا متراژ حداکثر 350 مترمربع به صورت کامل، کارکرد آرام و بدون صدا، راندمان حرارتی بالا همزمان با صرفه جویی در مصرف سوخت، کوتاه شدن مسیر لوله های انتقال آب گرم رادیاتور و آب گرم مصرفی به محل موردنظر و درنتیجه جلوگیری از اتلاف انرژی و زمان

معایب پکیج های دیواری

معایب پکیج دیواری عبارتند از :پکیج های دیواری در مقایسه با سیستم‌های مرکزی عمر کمتری دارند. در خانه‌هایی با متراژ بالا(بیشتر از 300 متر) کارایی کمتری دارد.در صورتی که فشار آب ساختمان بالا یا پایین باشد، عملکرد پکیج دیواری مختل و با مشکل مواجه خواهد شد.علت کم شدن فشار آب گرم در پکیج باید در سرویس دوره‌ای بررسی و رفع قرار گیرد. اکسیژن و رطوبت هوا در محلی که پکیج نصب شده است، کاهش پیدا می‌کند که این مسئله می‌تواند برای کودکان و افراد سالمند مضر باشد.اگر به هر دلیلی دودکش خروجی بین دستگاه و محل خروج نشت پیدا کند و محصولات قابل احتراق در اطراف آن وجود داشته باشدخطر آفرین می باشد.

بازگشت به لیست